Reducția mamară
Un volum exagerat al sânilor poate provoca dureri severe la nivelul gâtului și spatelui, iritații repetate la nivelul șanțului inframamar și, nu în ultimul rând, aspectul mai puțin plăcut al unui sân lăsat. Această situație poate fi corectată printr-o procedură chirurgicală de bază, stabilindu-se gradul de reducere în conformitate cu nevoile și dorințele pacientei.
Procedura de reducție mamară
- Se ajustează dimensiunea sânilor prin eliminarea de țesut adipos, țesut glandular și piele, operația desfășurându-se sub anestezie generală.
- După efectuarea inciziei, mamelonul este repoziționat, areola este redusă prin excizarea pielii în exces în cazul în care acest lucru este necesar, iar tesutul intern este remodelat și redimensionat. Incizia este apoi închisă cu fire de sutură în mod stratificat, iar pe suprafața pielii sunt aplicate pansamente, după care sânii sunt înfășurați în fașă elastică în vederea menținerii formei. De asemenea sunt necesare tuburi de drenaj aspirativ pentru a preveni acumularea de lichide.
Condiții necesare procedurii
- Candidatele ideale pentru acest tip de intervenţie sunt femeile adulte, având sânii complet dezvoltaţi.
- Discuţia prealabilă cu medicul chirurg reprezintă un aspect vital în determinarea volumului optim, în concordanţă cu constituția pacientei.
- Atât tehinca folosită, cât și forma inciziei vor fi stabilite individual, de către medicul chirurg, în funcție de anatomia sânilor, gradul de reducție și starea fizică a pacientei.
Recuperarea post-operatorie
- Tuburile de dren vor fi scoase la 2-3 zile postoperator, iar firele de sutură la 12-14 zile după intervenție.
- Se recomandă utilizarea timp de o lună a unui sutien special.
- După perioada de vindecare, este necesar controlul periodic la 1, 3, 6 luni și un an.